oldalak

2014. július 3., csütörtök

Their Love: Sherlock/JohnEgy széria első része. John és Sherlock. Meg az ő szerelmük. (Mert a Múzsám visszatért <3)


Hogy milyen volt John és Sherlock szerelme?

John azt mondaná, adrenalinnal töltött, veszélyes. Olyan, mint a drog, elég csak egy adag, elég csak egy csók, és már a rabja vagy. Ezt mondja és közben arra gondol, hogy lám, ő valójában nem más, mint egy drogfüggő, hiszen függ a másiktól, és lételemévé vált a Hajsza, legyen az testi vagy elméleti síkon, legyen az az ágyban, vagy az utcákon. Mint Sherlock volt. Hasonlítanak, mégis mások. A gondolat egyszerre üdítő és hátborzongató.

Azt is mondaná, hogy vannak azok a  pillanataik, amikor csak úgy ülnek és olvasnak, vagy tévét néznek, és a detektív kivételesen nem hisztizik, hogy nincsen új ügy, John az ő ölében ül, és közben mélyet szippant a hajából behunyt szemmel, mert nem akarja soha elfelejteni Johnt, soha, soha, soha, és a doktor tudja és mosolyog és boldog.

Sherlock a mikroszkópja fölé hajolva azt mondaná, hogy a szerelem mindössze egy rendkívül komplex kémiai folyamat, és mint ilyen, rendkívül túl van értékelve. Ezt mondja, de közben arra gondol, hogy John haja is rendkívül komplex, a szőkés barna sokféle árnyalatából áll össze, és meglepően puha, és a bőre illatának többféle összetevője mind, mind beleivódik a másik pulóverébe és amikor John hosszas kérlelése után egyetlen egyszer kimosta a szennyest, az egyiket elrejtette és amikor kereste, letagadta, hogy tudná merre van. Nem gondol bele, hogy ez igazából tényleg szerelem, mert ha bevallaná, akkor az túlságosan is jó lenne, hogy mennyire élvezi vele a Hajsza minden fajta formát, hogy mennyire boldog vele. Tapasztalatai pedig azt mutatják, minden jónak vége lesz egyszer.

Azt is mondaná, hogy jobban belemerülve megállapíthatnánk, - de ahhoz használni kéne az agyunkat -, hogy a szerelemnek nevezett dolog endorfinból, dopaminból, noradrenalinból és fenil-etil-aminból áll. Semmi különleges nincsen benne. Belül pedig arra gondol, hogy John, az ő Johnja, sokkal több, mint holmi hormon előállító, benne van minden sejtjében, jobban szüksége van rá, mint a vízre vagy a levegőre - hiszen levegőt venni amúgy is unalmas dolog -,  vagy mint a drogra amiről ő leszokott, John kedvéért, de ez ellentmondásos, hiszen a fenil-etil-amin amfetaminféle, és az endorfin csökkenti a fájdalom érzetet akárcsak a morfium, ennél fogva ő most is drogos. És John is az. Szeretkezés közben John pupillái kitágulnak, szívverése felgyorsul és amikor elélvez egy másvilágban van, ahova Sherlock is követi.

Az ő szerelmük droggal és adrenalinnal fűszerezett, hajszolt és tagadott valóság volt.  

4 megjegyzés

 1. Szia!
  Na, én is megkerültem, jó régen jártam már nálad, ideje volt feltűnnöm!
  Csodaszép lett a design és a ficc is fantasztikus mint mindig! <3
  Imádtam! :)
  Nagyon nagyon várom a folytatást! :)
  Köszönöm, hogy olvashattam!

  VálaszTörlés
 2. Hogy nekem mennyire nagyon tetszett ez a történet. Egészen magával ragadott, beszippantott, és kifacsarta a szívemet. Valahogy az olyan írások, amik azzal foglalkoznak, hogy Sherlocknak John olyan mint a drog, mindig egészen különleges hangulatba ringatnak, de te még azzal is megspékelted ezt a dolgot, hogy Johnt is "bedrogoztad" Sherlockkal. És ez egészen különleges, egyedi hangulatot teremtett.

  Na és az utolsó mondat; az volt a koronája és a gyöngyszeme az egész törétnetnek. Sejtjeire és atomjaira szedted Sherlockot és Johnt, meg a szerelmüket, és nekem elképsztően tetszett.

  Köszönöm, hogy megírtad és olvashattam! Még sok ilyet szeretnék kapni a klaviatúrád alól. :)

  VálaszTörlés
 3. Charlotte, köszönöm szépen, a folytatás, egy másik párossal hamarosan érkezik. ;)

  VálaszTörlés
 4. Scale, te tündér, nagyon boldog vagyok, hogy elnyerte tetszésedet. :)) Ha már Sherlocknak John a drogja, akkor miért ne lehetne ez fordítva is igaz? :D
  Ez a fic úgy született, hogy nem volt semmi értelmes elképzelésem, mit is fogok írni, aztán egyik mondat jött a másik után, és bumm. :DD (Lehet, hogy legközelebb is így kéne írnom, és nem stresszelni, hogy aj, mit írjak ez következő mondatnak.)

  VálaszTörlés

© Halucynowaa | WS | X X X