oldalak

2014. július 22., kedd

Game of the Lies
Thia löketet kapott Facebookon. (Gwen...) Még reggel. Régen volt. (Az idők méhében sok minden vajúdik, ami várja, hogy világra szüljék. Shakespeare mester <3)
Thia megírta. Nagy nehezen. Egy lepedőbe burkolva. (Miközben írta egyszer véletlenül bealudt, azért tartott ilyen sokáig.)
Thia egy rendkívül elfuserált és elvont ficet alkotott. Aggódik is ez miatt. (Lehet, hogy nem kellett volna bealudnia. Lehet, hogy nem kellett volna az eső folyamatos do-bo-gá-sát hall-gat-ni-a.)
Thia imádkozik azért, hogy ez hosszú legyen a változatosság kedvéért. (Semmi sem állandó. Még a Mona Lisa is kifakul.)
Thia remegve várja a kommenteket. Reméli érkezik majd egy pár. (Please! *-*)

És egy csodás idézet arról, hogy Loki miért is hazudik folyton:

Ha a gyermek hazudik, akkor vagy fél, vagy utánoz. Hazug szülőknek hazug gyerekeik vannak. Ha azt akarjuk, hogy a gyerekünk elmondja nekünk az igazat, ne hazudjunk neki.


hmm... Túl sokat idézgetek...Szemeiben őrület csillogott, ajkainak vékony ívei vicsornak tűnő vigyorba torzultak. Teljesen rásimult az átlátszó üveg falra, ami elválasztotta a szabadságtól, a hatalomtól.
És Thortól.
Attól a Thortól, aki most megrendülten állt vele szemben, és ijedt kék szemekkel, fájdalmasan dobogó szívvel nézte őt, és kereste az öcsét. Loki gúnyosan felnevet, kacaja hideg, és kegyetlen, mégis fájdalmas.
- Hiába keresed öcséd, ó hatalmas, és győzhetetlen Thor, soha nem találod meg.
A szőke tekintete megkeményedett, hangjából határozottság csengett.
-  Te sem hiszed, hogy feladom a reményt.
Loki tenyere élesen csattant az üvegfalon, arca a dühtől még jobban eltorzult.
- Te ostoba, te bárgyú barom, azt keresni, ami soha nem létezett, nem más, mint hazudni önmagadnak. Az, hogy a testvéred voltam, hogy valaha is esélyem lett volna arra, hogy méltó legyek hozzád, nagyobb csalás, mint amiket én valaha elkövettem. Emlékszem ezekre, és nem felejtek, amíg csak élek.
- Te lehet, hogy csak ezekre emlékszel, de én nem. És én mindig szerettelek.
- Hazudsz - ordítása tébolyult nevetésbe fullad, és valahol fennt, Asgardban, kitör a vihar - Hazudsz, hazudsz, hazudsz!


Ó, a véget nem érő hazugságok folytonosan keringő dallama...


Thor emlékezett arra a Lokira, aki kiskorában félt a vihartól, és mindig bekérezkedett mellé az ágyba.

Loki emlékezett rá, hogy Thor sokszor ijesztgette őt, a viharral, pedig tudta, hogy fél tőle. Emlékezett arra is, hogy bátyja - nem, nem bátyja, hanem az ellensége - és annak barátai mindig kinevették. És soha nem felejti el, ahogy Mindenek Atyja dörgő szavakkal, a szolgák és a katonák előtt szidta, hogy gyáva, hogy nem férfinak és harcosnak való.


- Még most is szeretlek.
- NEM! ELÉG! - Loki ellökte magát a faltól, a füleire tapasztott kézzel és szorosan behunyt szemekkel elfordult. - HAZUDSZ! MINDEN SZAVAD HAZUGSÁG!
- Én nem te vagyok, Loki. - Thor hangja erőltetten nyugodt, azt hiszi nem tudja, hogy nem hallatszik rajta, de ő pontosan tudja, a kezdő hazugok mind egyformák. Ő is így kezdte.

A szerelemet mindenki egy hatalmas erőnek tartja, amely mindenek felett áll. De a szerelem mindig valamilyen hazugságra épül.

Thor mindig maga mellett akarta tartani az öcsét, szorosan átölelve, de nem merte.

Loki saját két kezével akarta megölni a bátyját.


Hőn vágyott érintések, ti, melyek tiltottak testvérek között.


Loki tervet eszelt ki, rettenetest, ami porba sújthatja a családját és egész Asgardot, és amely megfertezi Thor testvéri szeretetét irányába és undorrá változtatja.

Éjjel meglátogatta Thort a szobájában, nagy titokban.
Thor az ágyán ült neki háttal. Pompás préda.
Lezárta az ajtót, és odalopakodott mögé. Rásimult a hátára és beleharapott a fülébe. Thor megugrott, megakart fordulni, de Loki nem engedte neki. Beleharapott a nyakába, mire a szőke felnyögött. Loki nem tudta megállni, felkuncogott. Hiba volt.
- Loki?
Megijedt, ez nem volt benne a tervében, hogy bátyja ilyen hamar felismeri, csak a végén kellett volna...
Menekülni!
Nem volt elég gyors, és Thor megragadta a karját.


A hibáink fekete márványtáblába vésve várják, hogy mindenki elolvassa őket. Hogy a szemünkre tudják vetni: hibásak vagytok. Bűnösök.


A csókja édes volt, és vágytól terhes. A ritmus amit diktált elsöprő. Loki vékony, kecses ujjai véresre karmolják Thor meztelen hátát, Thor fogai vörös nyomokat hagynak Loki hófehér bőrén. A szoba csendjét testük hangjai, és a sóhajaik törték meg.
A reggel egymás karjaiban találta őket.
Az este a közös, folytonosan isnétlődő titkuk lett.


Titkokkal terhes esték, röpke légyottok... Elsuttogott hazug ígéretek és szavak...
Aztán az illúziók eltűntek, mint a füst a szélben.


Loki soha nem tartozott a családhoz, és soha nem volt áz. Jötün volt. Egy szörnyeteg.
Legszívesebben elpusztított volna mindent haragjában, és mindennél jobban vágyott Asgard aranyban pompázó trónjára.


A csillogása annyira elvakít...


- Mindig is ügyes hazudozó voltál Loki, ez tagadhatatlan.
- Én is örülök, hogy látlak. És ha most megbocsátasz, elpusztítom Jötünheimet.


A hit, hogy ha elpusztítasz valamit, akkor az már soha nem is létezett, csupán csak hazugság önmgadanak.


- Nem vagyok a testvéred. Soha nem voltam az.
- Loki ez őrültség.
- Valóban? Valóban!?


Az őrültség jó, mert az mentség minden bűnünkre.


- Mi történt a Földön amitől ennyire puha lettél? Csak nem egy nő van a dologban?
Thor arca válasz a kérdésre. Loki szíve teljesen megfagy tőle.
- Ó... az van. Akkor ha itt végeztem, talán meglátogatom magam is!
Thor üvöltve nekiront, Loki elégedttségére. Hiába az a nő, még mindig eltudja érni, hogy az övé legyen minden figyelme.
Thor magát is becsapja, amikor azt gondolja szereti Jane-t. A lelke mélyén tudja, de elfojtja. Évek kellenek hozzá, hogy erre rájöjjön.Loki annyi fájdalom és félelem után bezárva van, itt, és most előtte.
- Hazudsz, hiszen te még most azt a nőt szereted, én, a szörnyeteg soha nem... soha... - a vége hisztérikus nevetésbe fullad.


El nem mondott, és elhangzott szavak magunkba fojtott jelentése.


Mégis.
Talán ideje lenne mind a kettejüknek színt vallani, talán még meg lehet menteni mindent. Talán végre véget vethetnek a hazugságok csalfa és üres játékának. Thor megragadja a Mjölnirt és egy csapással bezúzza a ketrec falát. Loki a félelemtől tágra nyílt szemekkel hátrált, azt hiszi, hogy most megöli, de Thor magához rántja, - a pöröly hangosan a földre zuhan - és egy csókot ad a régen érzett és régen vágyott ajkakra. Loki először elakarja lökni magáról, de aztán enged, és visszacsókol. Aztán elváltak. Thor egyik keze Loki nyakára simult, a másik a derekára.
- Megígérem, soha többet nem hagyom,  hogy bárki is elválasszon tőled. Nem fogom hagyni, hogy a hazugságok közénk álljanak.
Loki kissé tisztább tekintettel keserűen elmosolyodott, és megszorította Thor őt ölelő karját.
- Ne ígérj olyat, amit nem fogsz tudni betartani.

7 megjegyzés

 1. "egy lendülettel ellöki maga elől a monitort, felborítja aszéket és járkálni kezd"
  Áháháháh mi ez már? Mi ez? És hogy? És miért?
  Eleddig elolvastam a Thorki ficeket, szerettem is őket, és tényleg oda-voltam meg vissza, de a tudatomban mélyen, elrejtve volt egy gát, ami most fogta magátt és leomlott én meg itt ülök, megvilágosodva, hogy ezt én most tényleg szeretem, és miattad és ne már mit műveltetek velem?
  A Lokid egész egyszerűen CSO-DÁ-LA-TOS: "És ha most megbocsátasz, elpusztítom Jötünheimet" Baszki ez annyira Loki, ami valami valamennyire Loki lehet és hangosan kellett röhögnöm rajta, mert ez a fajta modorosság vegyítve pusztítási hajlamokkal egész egyszerűen tökéletes. Arra pedig nincsenek szavaim, hogy végig magam előtt láttam a karaktereket és fulladj bele a teádba, hogy lehetsz ennyire zseni!? Az idézetek, a szerkesztés, a dölt betűk, a jellemrajz meg a köztük lévő szerelem! Elveszejtettetek.
  A vége pedig kész vége, kisimult EKG.
  Köszönöm, hogy olvashattam!

  VálaszTörlés
 2. *irul-pirul a boldogságtól* Aw, hát köszönöm szépen, igyekeztem, amennyire csak tudtam, hogy karakterhűlegyek. :3 Az a mondtat a Thorban van, és annyira imádom azt a részt, hogy nem akartam kihagyni ebből. x33
  Boldog vagyok, hogy ekkora hatással voltam rád. :D Én köszönöm, hogy olvastad és kritikáztad. :) :*

  VálaszTörlés
 3. Tényleg a Thorban volt? Ezek szerint nem láttam elégszer. Szentül meg voltm győződve, hogy te adtad a szájába. Mindegy, ettől függetlenül is megvan a hatása és szivesen, alap dolog (tervem, hogy addig terroizálok mindenkit a vélemény szekcióba mig le nem rugdosnak a bloggerről)
  "Az őrültség jó, mert az mentség minden bűnünkre" Ez isz egy szép mondat. Jah és: veszen Jane! (egyszer úgyis irok ficet, amibe majd kedvelitek. Challenge accepted)

  VálaszTörlés
 4. Bezony, a Thorban volt. :D
  Nekem akkor nem lenne bajom Jane-nel, ha nem mászna rá Thorra. Meg úgy senkire. Na jó, talán csak Bruce-ra. Bár Brucey, inkább Darcyzon. (hmm... ez most nekem honnan jött? :O xD) Kiváncsian várom azt a ficedet. :D

  VálaszTörlés
 5. aaaaaaaa
  Éjszaka már elolvastam, de annyira kész voltam, hogy nem mertem írni semmit.
  (azt is behallucináltam, hogy eltűnt az összes komment a blogomról)
  Szóval csak hápogni tudok, hogy lehet valami ennyire zseniális, el vagyok ájulva. Annyira összepasszol az egész, az idézetekkel meg a párbeszédekkel és a filozofálgatással...
  Tömör gyönyör.
  Köszönöm, hogy olvashattam, szeretem a Lokidat :3

  VálaszTörlés
 6. Tegnap este eleve életképtelen voltam, aztán elolvastam ezt és hörögni is kezdtem, no de nem fájdalmamban hanem egy újabb áldatlanul zseniális Thia-fic utáni örömmámorban.
  Istenem, ezek ketten. Annyira csodálatos a kapcsolatuk, amit te olyan tökéletesen ragadtál meg, hogy most legszívesebben rád ugranék és addig faggatnálak amíg részletesen el nem mondod, hogy csináltad, mert ez boszorkányos. Megkockáztatom, ez az eddigi abszolút kedvenc tőled. Perfekt. Imádom.
  Átkozottul fenn fogom hordani az orrom amiért meglobogtattam face-en, hogy írj valamit, szolgáltam az emberiséget mert ez kjaaaa
  Köszönöm az élményt♥

  VálaszTörlés
 7. Morgen: Én köszönöm a kritikád, és elégedett vagyok, hogy sikerült ilyen hatást gyakorolni rád. ;D <3

  GwenPage: Thia-fic... I like it. :D A titkomat, sajnálom azt nem adhatom ki. (Ami amúgy a mindenféle zene. Mert. Én. Imádom. A. ZENÉT!! *--* És Thorki képek, mert azok awww! De csak csendben, mondom ezt neked, nehogy más is meghallja. ;D)
  Bezony, a te érdemed, hogy elkezdtem írni, és ezt nagyon szépen köszönöm. :3 :)) És köszi a véleményed! :) <3

  VálaszTörlés

© Halucynowaa | WS | X X X