oldalak

2014. május 19., hétfő

Egypercesek II.

Második szakasz. Remélem, tetszeni fog annyira, mint az első. :))
1. John/Mycroft

(Nem is tudom, kissé NAGYON fura lett...)
John tudta, hogy egyszer a Holmes-testvérek fogják a sírba vinni. Sherlock az ostoba kísérleteivel és a tökéletesen kiszámíthatatlan természetével, Mycroft a hatalomi komplexusával. Ami nem is kicsit állt jól neki. Persze a doktor nem volt meleg, és egyébként is, mindenki azt hiszi, hogy az ifjabbik Holmesszal van együtt. John bosszús fújtatással beleállította a kést a vágódeszkába. Dühösen nem lehet főzni. Szerencse, hogy már csak a zöldégeket kell megpárolni.
- Megmondanád Sherlock, hogy miért is kell Mycroftnak itt vacsoráznia?
Sherlock, aki eddig a foteljában némán ülve figyelte lakótársa terrorista merényletét zöldségaprítás címen, nem tudott elfojtani egy aprócska mosolyt.
- Mert meghívtam.
John lassan fordult meg, arcán döbbenet keveredett ingerültséggel.
- Mert meghívtad.
- Meg. Tökéletes papagáj lennél.
- Eddig egyszer sem hívtál ide senkit, pláne nem a bátyádat.Sherlock. Mit tervezel?
A detektív ártatlanul pislogott rá.
- Miből gondolod, hogy tervezek valamit?
- Hogy miből? Talán abból, hogy ki van takarítva a lakás, fel vagy rendesen öltözve és mindenek felett a bátyád, aki maga a Brit Kormány idejön, hozzánk, hogy velünk vacsorázzon, egy olyan ételt készítve neki, aminek a receptjét te nyomtad a kezembe azzal a mondattal körítve, hogy nekem kell elkészítenem! Kihagytam valamit?!
Sherlock arca szinte ragyogott az elégedettségtől.
- Még sem vagy olyan ostoba, mint amilyennek látszol.
Felpattant, majd egy elegáns mozdulattal a karórájára nézett, közben eszméletlen sebességgel hadart.
- A titok az, hogy látom, már egy ideje a drága bátyámat figyeled minden adandó alkalommal ahányszor megjelenik. A pulzusod az egekben, és gyakrabban nyalod meg a szád is, a többi egyéb jelről nem is beszélve. Ez miatt gyakran elterelődik a figyelmed, ami engem nagyon zavar a munkában. Nem szeretem sokszor ismételni magam. Valamint, az utóbbi időben Mycroft meglehetősen gyakori és kellemetlen vendég a Baker Street-en, ami még jobban szúrja a szemem. Tehát te megfőzöd neki a kedvenc ételét és ezzel lekenyerezed. Mycroftra illik a mondás, a hasán keresztül vezet a szìvéhez az út. Menj rendbeszedni magad, addig Mrs. Hudson befejezi a főzést. Mycroft nem sokára itt lesz.
John szìvében reménnyel és hálával ment fel a lépcsőn.


2. Loki/Tony-Sherlock(Guy Ritchie)

-Kezdődhet a vadàsz idény.
Loki oly sok idő távlatából is megismerte ezt a hangot. Felemelte a kezét és megadta magát. Mindennek követnie kell a tervet, csak utánna tud bármit is tenni.
A repülőn ült és szigorúan csak a túloldali falat bámulta. Ha most ránézne, akkor elárulja magát, amit nem tehet meg. Túl sok forog kockán.
- Maga viszont nagyon edzet, a korához képest. Mi a titka, pilátesz?
Anthony hangja beszökött a fülébe. Loki döntött. Mindegy számára, hogy Sherlock Holmes vagy Anthony Stark, megint megszerzi magának, és elmennek messzire. Soha többe nem fogja elengedni. Mennydörgés rezegtette meg a repülőt, ami belül mosolygásra kéztette. Csak mindent a terv szerint.


3. John/Sherlock

Öcsémnek jár a köszönet a történetért.
John mosolyogva fogadta a gratulációkat, de belül kissé ideges volt. Na jó, nem kicsit. Piszkosul. Ez Sherlock és az ő esküvőjük napja, erre az az őrült egyszerűen lelépett valamerre, itt hagyva őt a sok vendéggel. Na meg a drágak családjával. Szó se róla, Mr. és Mrs. Holmes nagyon kedvesek voltak, de Mycroft eléggé megviselte az idegeit.
- John, Sherlock merre van? -  bukkant fel mellette Greg. John idegesen körül nézett.
- Fogalmam sincs, de ha előkerül én esküszöm lelövöm.
- Ugyan John, a gyilkosságot a törvény bünteti. A nekrofíliáról már nem is beszélve
A doktor rosszkedvűen otthagyta a kajánul vigyorgó nyomozót. A sátor előtt megállt és az erdőbe bámult egy pohár méregdrága és borzalmasan rossz pezsgővel.
- Hol vagy már Sherlock?
Búsan maga elé bámult. Nem így képzelte el az egészet. Persze a detektív mellett az élet igazán kiszámíthatatlan, de remélte, most semmi gond nem akad, erre...
Hirtelen motorzúgás hallott. Mire feleszmélt, már egy terepmotor fékezett le előtte, és egy bőrdzsekis alak rántotta fel maga mögé. John azonnal felismerte, annak ellenére, hogy a haja ki volt egyenesítve és a fejére volt lenyalva és a bőrszerkót viselt.
- Sherlock! Mégis mi a jó francokat csinálsz?
Sherlock elvigyorodott.
- Megszöktetlek. Még mielőtt aggódni kezdesz, Mycroft, Lestrade és Mrs. Hudson mindent rendben fog tartani.
John felnevetett és a másik hátába fúrta a fejét.
- Hihetetlen vagy, ugye tudod?
- Persze. De most induljunk.
- És mi a cél?
- Baker Street, 221B. Azonbelül is az ágyam. Kifogásod van ellene?
- Egyetlen egy sincs. Miért is nem vagyunk már ott?


4. Clint/Natasha

(Tapsot nekem a heteró párosért!)
Clint egyenesen a vörös fürtökkel keretezett arcra célzott, de annak a szeme sem rebbent. Halkan zihált. A szája sarkából egy vércsepp indult útjára. Barton hezitált, aztán leengedte az íjjat. Nem tudná megölni. Romanoff szeme megrebbent.
- Jöjjön velem. De szólok, ha próbálkozik a szökéssel, befejezem amit elkezdtem.
A nő elmosolyodott.
- A likvidálásomat, Barton ügynök?
- Igen. De véleményem szerint, megérdemel egy második esélyt.
A kezét nyújtotta. Natasha kis hezitálás után elfogadta.


5. Steve/Tony

(Hogy én mennyire imádom ezt a kettőt együtt! x3)
Steve lelkesen szelte át a hatalmas nappalit, a kezében kettő mozijegyet szorongatott. Végre összeszedte a bátorságát, és vett két jegyet. El szeretné hívni Tony-t egy mozis randira.
- Steve! - a milliárdos éppen lejött a lépcsőn. Öltönyt viselt, a haját pedig szexis össze-visszaságba rendezte.
- Tony - Steve zavaradottan mosolygott.
- Minek köszönhetem a látogatását, Kapitány? - meglapogatta a hátát - Csak gyorsan, mert randim lesz egy csinos kis rendezvénnyel.
Steve arcára fagyott a mosoly.
- Ó... Akkor majd... Máskor jövök. Annyira nem fontos.
Tony megvonta a vállát.
- Okés, de nekem most tényleg mennem kell.
Steve otthon a kanapéján felhúzott térdekkel ült, a földön előtte két összegyűrt papír hevert. A mozijegyek.


6. Kid!Steve

A nap ragyogóan sütött, kellemes szellő fújdogált kint. Steve az arcát az ablaküveghez nyomta és vágyakozva bámulta a világot. Nem.mehetett ki, a betegsége miatt. Nem is tudta mi az, csak a szabályokat. Annyi mindent szeretett volna csinálni, mint minden más korabeli gyerek. Egyedül Bucky volt a barátja, de most ő sem jöhetett hozzá el. Egyedül volt.
A könnyek hangtalanul csordultak le az arcán.


7. John

Por és fájdalmas sikolyok. Pattogó parancsok, káromkodás, kéttségbe esett ordítás és puskaropogás. John célzott, lőtt és egy ember holtan esett össze. Visszatartottak a támaszpontra, amikor beleszaladtak egy csapdába. Behúzódott az egyik fal mögé. Éppen időben, mert egy pillanat múlva a kocsijuk felrobbant.
- Tartsatok ki, úton az erősítés!- hangzott fel.
Kitekintett és meglátott egy sebesültett heverni nem messze. Elindult felé. Azonnal eltalálta egy golyó.
John a saját kiálltására ébredt. A válla és a lába sajgott. Úgy érezte, soha többet nem lesz épp.

6 megjegyzés

 1. Taps a heteró párosért :) Mert megérdemed.
  Aztán taps a Johncroftért. Annak ellenére, hogy furának tituláltad én odavagyok ezért, van valahol egy félbehagyott novellám, de te irtál egyet, irtál, hát én vattacukorfelhőbe csomagollak és addig szeretlek mig kicsi, rózsaszín, pillecukros muffinka nem leszel. Bocs, már most az vagy. Főleg mert boldog vég.
  Aztán John és Sherlock összeházasodott! Háháhá! Conan Doyle idegbajt kaphat tőlük a túlvilágon, de kit érdekel, amikor ők egymásnak vannak teremtve?! És motoros!sherlock nagggyon szexi. John meg aztán pláne. Egész nap a motorosokat fogom lesni, hátha felbukkannak. Lehet, hogy esélytelen, de a remény hal meg utoljára, meg a sejtszintű enzimműködés.
  Stevet nem ismerem, de annyit hallottam már róla, meg egyfolytában ficekbe futok bele, szóval meg fogom nézni. Egyszer csak.
  Tapsot érdemelsz a többiért is, tetszenek ezek az egypercesek, mintha egy bonbonválogatás lenne, és bár egy falatban le tudom nyelni, mégis inycsiklandó. Folyékony selyem.
  Köszönöm, hogy olvashattam!

  VálaszTörlés
 2. Ez a csodálatosan összerakott ínyenc kosár feloldotta tajtékzó dühömet, amit a blogspot miatt érzek mert nem jelzi a frissítésemet és argh. Nem panaszkodom. Megnéztem a Sherlockot és szerelem van első látásra és annyira jól jött most a lelkemnek egy házasodósdi... :3 Na meg a Mycroft/John, ez a páros annyira érdekes, sose jutott volna eszembe, de a te tálalásodban annyira kapósnak látszott a gondolat...
  Natasha és Clint! Nemigen shippelem őket, de ez a drabble nagyon jó lett róluk. És Loki/Tony?Sherlock, aaa... hát volt itt minden mi szem szájnak ingere, hálám köszönetem az élményért ^3^

  VálaszTörlés
 3. Johncroft, Johnlock motoros!Sherlockkal, Katona!John. Kész vagyok. <3 Imádlak.

  És imádlak a sad!Tony-Steve párosért. Habár tudod, hogy én a marveleseket nem igazán shippelem, de azt hiszem, most megpendítettél bennem valamit ezzel a szomorkás jelenettel. :P

  Először azt akartam írni, hogy nem ismerem Clintet és Natashát, nem tudom kik ők, aztán kigugliztam, és fejbekólintottam magam, mikor megláttam a szereplőket. XD És így már teljesen világos az egész történet, amit olvastam, és olyan szép volt a befejezése, ahogy Natasha a kezét nyújtotta. :3

  Köszönöm, hogy olvashattam, nagyon tetszett az összes! :)

  VálaszTörlés
 4. Eva (megkésve, de reagálok), köszi a tapsot, és köszönöm a kommented. :) A Johncroft szerintem egy méltatatlanul mellőzött páros, ezért eldöntöttem, hogy amennyiszer csak elkap velük az ihlet, írok egyet. A motoros!Sherlock meg szexi, valóban. :3 (...meg a sejtszintű enzim működés... xD ez haláli jó. :D)
  Steve baby cuki, bár néha túl erkölcsös, de ereszd össze Tonyval, és mindjárt más lesz a helyzet. (If you know, what I mean. ;D)
  Pussz! :)

  VálaszTörlés
 5. GwenPage, köszi a véleményt. :)
  Helyes, helyes, szeresd csak a Sherlockot. Én is így kezdtem, most meg... :D Johncroft meg, basszus, imádom, és muszáj volt megírnom. *--*

  VálaszTörlés
 6. Scale, én is imádlak a ficeiddel együtt, efelől egy szemernyi kétséged se legyen. :3
  Juj, nagyon köszönöm, hogy elolvastad, úgy, hogy nem kedveled a fandomot. És annak is örülök, hogy tetszett a Steve/Tonym és a Clint/Natashám. :) Köszi a kritikád. :)
  Puszi! :* <3

  VálaszTörlés

© Halucynowaa | WS | X X X